Performance Suspension

IDM 2021

År 2021 har hittills varit fyllt av inte minst globala utmaningar. Men trots alla motgångar och inställda tävlingar lyckades Florian Alt, 25, på sin M 1000 RR knäcka 300km/h och är stark titelfavorit i IDM Superbike 1000-serien. Även juniorföraren Marco Fetz, 20, på sin BMW 1000 RR levererar lovande tider.

Wilbers BMW M 1000 RR har runt 220hk och väger 170kg (minstvikten i IDM) och är bland annat utrustad med Wilbers nyutvecklade Traction Control bakdämpare, Closed Cartridge-kit, Zero Friction-teknik och den ursnygga blåsvart anodiserade gaffeln.

I första tävlingen i Oschersleben tog Florian Alt till och med Pole Position och Marco Fetz en stark 8:e plats – helt oförväntat för att ha varit hans debut! Men tävlingar hade inte varit spännande om allt gick som på räls. Vädret var blött och väldigt oberäkneligt, så teamet valde att starta med regndäck. Tyvärr torkade sträckan upp mer och mer under loppet och efter 18 varv hade Florian fallit tillbaka till en 13:e plats och Marco till en 17:e plats. Den dagen hade konkurrensen som hade satsat på slicks fått rätt… Under andra loppet var Florian med om en riktigt otäck Highsider men klarade sig bra, medan Marco tog 11:e plats. Så kan det gå!