Performance Suspension

Om NCCR

NCCR är belägen i Delsbo, Hälsingland. Vi producerar egna produkter och importerar högkvalitativa motorcykeldelar från Wilbers, Motogadget, ABM till Sverige. Företaget grundades år 2006 av några motorcykelentusiaster som tycker att man ska leva för det man jobbar med. Vi är ett litet team: Birgitta, Jens och Pär som alla tre kör hoj sedan 80-talet. År 2016 började även Julia, Jens och Birgittas dotter, att jobba inom företaget som andra generation med nya ideer och färdigheter.

Efter några år med renovering av gamla klassiska motorcyklar fick Jens under 90-talet, när de fortfarande bodde i Tyskland, den första kontakten med Erik Buells Harley-Davidson drivna sportcykel. Den första Buellen var en 1991 RSS singleseater som idag är konverterad till en turbocykel. År 1999 grundade Birgit och Jens Hillbilly-Motors i Tyskland, vilket blev en världsledande specialist inom Buell-delar. Företaget såldes 2006 och hela familjen flyttade till Sverige. Legendariska och trendsättande Buell customcyklar som XB Hellbender blev lanserade under Hillbilly-Motors tiden. År 2005 påbörjade NCCR ett projekt med Buell stuntföraren Craig Jones som resulterade i den första hastighetsrekorden på is med 238 km/h på en NOS-trimmad Buell 1125R.

NCCR har fått ett djupt förstående för sportförares behov tack vare olika roadracing aktiviteter. Under alla år har vi tävlat med olika Buell racebikes där vi exempelvis utvecklade dubbla förgasare till roadracern “Thors Hammer” som vann (Thunder B.E.A.R.S Champion 2007) och på dragstripen med förare Stefan Graf på den M-Tek bestyckade HD Sportstern (Harley modified Champion GER/NL 2008). Sedan 2007 experimenterar NCCR med engelska stuntföraren Craig Jones på isen, en första Ice Stunt video publicerades 2008. År 2009 kördes den första hastighetsrekorden på motorcykel med 238 km/h på sjön Dellen i Delsbo, se videon här. År 2010 och 2011 vann det NCCR ledda Pegasusraceteam 3 ytterligare mästerskap med föraren Harald Kitsch på en EBR (Erik Buell Racing) 1190 RR.

NCCR erbjuder ett brett sortiment av toppkvalitet custom och trimdetaljer i e-butiken, många är specialtillverkade till din motorcykel och kommer att passa utan några ändringar.

Vi ser NCCR som ett serviceföretag som svarar på frågor och supportar dig på alla sätt före men också efter du köpt någonting från oss – så kontakta oss gärna. Vår verkstad är företagets hjärta: här testar och utvecklar vi våra delar och här bygger vi våra custom bikes och café racers. Sedan 2009 tillverkar NCCR egna motorcykelramar.

Efter att ha genomgått en full fabriksträning om Wilbers teknik, övertog NCCR i 2013 den svenska importen samt service av WILBERS fjädringskomponenter och i januari 2014 lanserade NCCR denna webbsida med all produktinformation och alla detaljer om detta toppmärke. Vi skolas varje år av Wilbers själva då vi åker ner till Nordhorn i Tyskland för att delta i workshops, bli certifierade för service samt lära oss allt om årets nyheter.