Performance Suspension

Wilbers Zero Friction gaffelfjädrar och olja

Sedan 2017 är alla WILBERS gaffelfjädrar trumlade för att minska friktionen. Tillsammans med den nästintill icke-skummande Zero Friction gaffeloljan erbjuder WILBERS en tekniskt överlägsen, högkvalitativ lösning för uppdateringen av din gaffel.

Om progressiva gaffelfjädrar är bra i de flesta fall och optimala till touring samt off-road motorcyklar, så är de linjära fjädrarna specialister. På grund av deras linjära uppträdande kan gaffeln enkelt justeras. Idealiskt på exempelvis racebanan. Med Wilbers linjära gaffelfjädrar kan du få en perfekt avvägd gaffel som inte bottnar. Trots de linjära egenskaperna hos fjädrarna ser luftkammaren till att det finns progression i slutet av fjädringsvägen. Fjädrarna är tillverkade av förstklassigt krom-silicon-stål, godkända för gata och kommer med “livetime” garanti. Levereras parvist.

Zero Friction gaffelolja är specialutvecklad av Wilbers och innehåller en beprövad blandning av högkvalitativ olja och skumhämmande tillsatser. Redan i flaskan beteer den sig helt annorlunda än “vanlig” gaffelolja – hur mycket man än skakar flaskan så är det nästintill omöjligt att få den att bilda skum på ytan. Denna egenskap ger ett förbättrad respons även när vägen är väldigt guppig eller i tävlingssammanhang där gaffeln jobbar som hårdast.
Zero Friction gaffelolja finns i följande viskositeter:

  • SAE 2,5
  • SAE 5
  • SAE 7,5
  • SAE 10
  • SAE 15
  • SAE 20

Du kan läsa Wilbers egna Zero Friction PDF genom att följa länken eller klicka på bilden.

Wilbers trumlar inte bara sina gaffelfjädrar utan även vissa motor- och växellådsdelar. Trumling är en process där exempelvis gaffelfjädrar läggs i en stor vibrerande behållare tillsammans med specialutvecklade slipmedel, så kallade chips. Dessa chips kan vara i olika material (keramik, plast, m.fl.) samt olika former som triangulär, cylindrisk, snedskuren osv. Olika material och former sliper detaljen på olika sätt. Wilbers använder trumling inte bara för att ta bort grader utan polerar hela ytan – både inuti gaffelfjädern och mellan varven. Minskad friktion i kombination med icke-skummande gaffelolja ger en helt ny körupplevelse.

I videon nedan kan du följa en hel gaffelservice på Wilbers i tyska Nordhorn. Kontakta oss om du har frågor eller är intresserad av att få din gaffel servad hos NCCR AB. Vi är certifierade av Wilbers och utför allt från vanlig service till race tuning.